Sterkere positionering Nederlandse craft brewers dankzij innovatieve zwarte glasverpakking O-I

Sterkere positionering Nederlandse craft brewers dankzij innovatieve zwarte glasverpakking O-I

Flexibele productie O-I en samenwerking met inkooppartner SBI sleutel tot succes

Schiedam – Owens-Illinois, Inc. (NYSE: OI), ‘s werelds grootste producent van glasverpakkingen, heeft een zwarte glasverpakking ontwikkeld waarmee kleinere brouwerijen hun unieke persoonlijkheid kunnen benadrukken. De Rotterdamse Bierbrouwerij Steffelaar Bier is een van de eerste brouwerijen die de zwarte fles kiest om zijn bijzondere kenmerken te accentueren. 

De craft brewers, oftewel de kleinere ambachtelijke brouwers, zijn in Nederland aan een sterke opmars bezig. De hedendaagse bierliefhebber verkiest steeds meer ambachtelijke en authentieke bieren en blijft op zoek naar iets speciaals. Deze ‘speciaalbieren’ ontlenen hun speciale karakter aan de beperktere lokale beschikbaarheid van het bier, maar ook aan hun uitgebreid smakenpallet en authentiek merkverhaal.

“We bottelen onze bieren Steffelaar Stout en Steffelaar Goud in de mooie nieuwe zwarte flessen van O-I. De glasverpakking kwam tegelijk met ons Stout bier beschikbaar op de Nederlandse markt,’ vertelt Wouter Steffelaar, oprichter en brouwer van Steffelaar Bier. “De zwarte glasverpakking is perfect omdat hij opvalt in het schap en ons bier een authentieke en premium uitstraling geeft. Bovendien brengt deze fles ook de kwaliteit en exclusiviteit van onze bieren tot uitdrukking.”

Craft brewers produceren hun bier in een beperkte oplage. Door een speciaal productieproces kan O-I de zwarte glasverpakking in kleinere hoeveelheden produceren. Met inkooppartners, zoals Selected Brewing Ingredients B.V. (SBI), kan O-I inspelen op de behoefte van de ambachtelijke brouwers.

Pieter van Rooij, Directeur van Selected Brewing Ingredients BV: “Wij delen net zoals de brouwers de passie voor het brouwen van het lekkerste en beste bier. Omdat wij werken via volume-bundeling kunnen we de microbrouwerijen een diep en breed assortiment aanbieden, waaronder nu ook de zwarte glasverpakking van O-I. Hierdoor kunnen zij zich nog sterker positioneren in deze al erg diverse markt.”

Wouter Steffelaar: “Het is fantastisch dat een wereldproducent zoals O-I zo open en flexibel is om dergelijke innovaties aan kleinere brouwers aan te bieden. De flexibiliteit, technologische ontwikkeling, kwaliteit en klantgerichtheid die O-I en SBI daarmee in dit samenwerkingsverband in praktijk brengen, zijn bouwstenen voor groei en succes. Steffelaar Bier kan zich hier helemaal in vinden.”

Steffelaar Stout is een donker bier met een goede balans tussen bitterheid en karakter, dat in het vooroorlogse Rotterdam erg populair was bij havenarbeiders. Steffelaar Goud is met zijn lichte, hoppige smaak de blonde tegenhanger van Steffelaar Stout.

Beide bieren zijn beschikbaar in de horeca in de regio Rotterdam.

 

#####

Over Steffelaar Bier

Steffelaar Bier is oorspronkelijk begonnen in Ecuador en is nu de nieuwe bierbrouwerij in de Spaanse Polder, Rotterdam. We brouwen hier bier voor en door Rotterdammers.

Naast onze eigen Steffelaar bieren, brouwen we ook voor andere brouwers. Zowel hobbyisten als professionals die geen eigen professionele installatie tot hun beschikking hebben, zijn welkom. We brouwen in een hands-on en grotendeels handmatige installatie. Dat betekent dat we het mout uit zakken in de ketels storten, na het maishen eruit scheppen, gasbranders aan- en uitzetten en kranen en een pomp handmatig bedienen. Kortom we koken bier zoals een kok zijn potten en pannen in de gaten moet houden. Er komt geen computer aan te pas en de brouwmeester heeft het proces volledig in de hand. Brouwen is fysiek en je moet je hoofd er ook bij houden. De bieren smaken er des te beter door, of je ze nu zelf komt brouwen of door ons laat maken.

We bottelen in de mooie nieuwe zwarte flessen van O-I die tegelijk met ons Stout bier beschikbaar kwamen voor de Nederlandse markt. Een perfecte fles omdat hij eruit springt en lichtdicht is. Kwaliteit en exclusiviteit komen daarmee ook tot uitdrukking in de verpakking van ons bier.

Voor meer informatie: www.steffelaar.com

Over Selected Brewing Ingredients B.V.

Bierbrouwers hebben één passie en dat is het beste en het lekkerste bier brouwen. Selected Brewing Ingredients B.V. (SBI) deelt deze passie en selecteert dan ook de beste grondstoffen en andere benodigdheden om deze passie te kunnen verwezenlijken. Door volumebundeling kan SBI een diep en breed assortiment aanbieden met een goede prijs-kwaliteitverhouding. Daarnaast biedt zij een snelle levering van de producten. Dit levert niet alleen inkoopvoordeel op voor haar klanten, maar ook tijdsbesparing. Hierdoor is SBI dé inkooppartner voor brouwers en kunnen brouwers zich focussen op hetgeen waar zij het beste in zijn: het maken van het lekkerste bier!

SBI kenmerkt zich door persoonlijk contact en klantgerichte service. Ze luistert naar de behoefte van  klanten en probeert met hen mee te denken. Dit om een optimale service te kunnen bieden.Op dit moment heeft SBI tevreden klanten in meer dan 25 landen en is nog steeds groeiende.

Voor meer informatie: www.sbi4beer.com

Contacteer ons
Ilse Derijck Outsource Communications
Ilse Derijck Outsource Communications
Over O-I

Bij O-I Glass, Inc. (NYSE: OI) houden wij van glas, en we zijn er trots op dat we meer glas maken dan welke andere producent van glazen flessen en potten ter wereld dan ook. We tillen producten naar een hoger niveau door een duurzame verpakking te creëren die emoties oproept, merken in iconen te transformeren, en dagelijks boven onszelf uit te stijgen om zinvolle, magische momenten te creëren. We helpen voedings- en drankmerken zichzelf uit te drukken zodat ze een emotionele band met hun consumenten kunnen opbouwen. Ons wereldwijde hoofdkantoor bevindt zich in Perrysburg, Ohio (Verenigde Staten) en ons team van meer dan 27.500 medewerkers, werkzaam in 78 fabrieken verspreid over 23 landen, heeft in 2019 een omzet behaald van $6.7 miljard. We streven ernaar iets te maken ‘what matters’, om stap voor stap de wereld gezonder en mooier te maken. Ga voor meer informatie naar o-i.com.